Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Uszka belwederskie

Składniki:
Nadzienie :

  • 4 dag masła lub margaryny
  • 8 dag sera żółtego
  • natka pietruszki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 dag tłuszczu do gotowania.

Ciasto:

  • 35 dag mąki
  • jajko
  • ok. 150 ml wody
  • sól.

Sposób przyrządzenia:
Masło utrzeć ze startym serem i posiekaną natka pietruszki, wymieszać
ze zmielonymi jajkami, doprawić do smaku. Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, zarobić ciasto nożem, wlewając cienkim strumieniem wodę. Zrobić wolne ciasto, starannie je wyrobić, potem cienko rozwałkować, pokrajać na kwadraty o boku 3-4 cm. Na kwadraty nakładać nadzienia i składać po przekątnej, zlepić brzegi, a następnie przeciwległe końce zlepic razem. Gotowe uszka wrzucić na wrzącą wodę osoloną z dodatkiem tłuszczu: gdy wypłyną na powierzchnię wyjąć łyżką cedzakową, odsączyć i polać masłem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *