Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy po nelsońsku

Składniki:


  • 50 dag wołowiny bez kości (zrazowa)
  • 1 dag mąki
  • 8 dag cebuli
  • tłuszcz
  • 2 dag mąki do zasmażki
  • 250 ml wywaru z kości
  • 2 dag grzybów suszonych
  • 100 ml śmietany
  • 60-80 dag ziemniaków
  • sól pieprz,
  • gałka muszkatołowa i przyprawa do zup do smaku.

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, wyżyłować, pokrajać ukośnie w poprzek włókien na 4 plastry, lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, posypać przyprawami i mąką, zrumienić ,skropić wodą i udusić na półmiękko,
Przygotować sos :
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć, dodać mąkę, zrumienić, rozprowadzić zimnym wywarem mieszając trzepaczką, Zagotować, dodać namoczone , ugotowane i pokrojone w paseczki grzyby, gotować przez kilka minut, po czym wlać śmietanę i sos doprawić do smaku. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w cząstki, włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować przez kilka minut, odcedzić, odsączyć, ułożyć w naczyniu przekładając zrazami, polać sosem. Dusić do miękkości, potrząsając od czasu do czasu naczyniem, po czym doprawić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *