Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka kurczaka w pikantnej skorupce

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
  • ½ kg paprykowych pikantnych krakersów
  • 1 łyżka ziaren pieprzu
  • ½ litra jogurtu naturalnego


    Sposób przyrządzenia:

    Udka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, wyjąć kości i pokroić na paski różnej grubości. Do miski wlać jogurt, włożyć kawałki kurczaka i odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce. Na stolnicy rozdrobnić wałkiem krakersy, dodać świeżo zmielony pieprz. Każdy kawałek obtoczyć w panierce i ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Piec około 30 minut w nagrzanym piekarniku do temperatury 200 stopni C, do momentu, aż skorupka nabierze złocistego koloru.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *