Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tradycyjne pieczonki

Składniki:

  • 50 dag wędzonego boczku
  • 50 dag tłustej kiełbasy
  • 2 kg ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • główka białej kapusty
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Cebulę, marchew oraz ziemniaki pokroić w plastry, boczek i kiełbasę pokroić w kostkę a z sałaty odłożyć większe liście resztę poszatkować.
      Odłożone liście kapusty ułożyć na dnie kociołka wysmarowanego tłuszczem.
      Na niej ułożyć zmieniki, boczek, kiełbasę i warzywa i tak do skoczenia składników.
      Poszczególne warstwy oprószyć solą oraz pieprzem.
      Na samej górze powinny znajdować się ziemniaki.
      Przykryć całość poszatkowaną kapustą i smażyć pod przekryciem w ognisku około 1,5 godziny.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *