Składniki:
- 600 g mięsa z dzika bez kości
- 250 g prawdziwków
- 100 g surowego wędzonego boczku
- 50 g masła
- 1 cebula
- 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 200 ml kwaśnej śmietany
- 1 łyżka mąki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas zdjąć ją z ognia i wymieszać z papryką w proszku.
Ponownie postawić na ogniu i dodać mięso pokrojone w paski.
Doprawić solą oraz pieprzem i podlać odrobiną wody.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
W między czasie w osobnym rondelku przesmażyć boczek po czym udusić na nim pokrojone grzyby.
Doprawić do smaku solą i dodać do mięsa.
Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką i doprowadzić całość do wrzenia.