Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia z grila ( z dodatkami)

Skład:

  • 20dkg filetu tilapii
  • szczypta mielonego kminu
  • szczypta mieszanki cayenne, tyleż czerwonej słodkiej papryki, soli
  • łyżka oliwy z oliwek

Sposób przyrządzenia:
Rozgrzać grill. Filet przeciąć wzdłuż na pół, posypać przyprawami, posmarować oliwa i grilować 3-4 min każdą stronę. Podając na talerz nałożyć warstwę sosu, rybę ułożyć po środku jeden kawałek na drugim, pokryć sałatką i ozdobić cząstkami mandarynki wokoło. Podawać z sałatką z tilapii i sosem jogurtowym z orzeszkami cashew. (nerkowiec zachodni)

Sałatka z tilapii
Skład:

  • 1 mandarynka
  • 1/2 szklanki rzeżuchy wodnej ( rukwi )
  • 1 łyżeczka startej skorki mandarynki
  • 2 – 3 łyżki surowego buraka krojonego w zapałkę
  • 1 łyżka orzeszków prażonych cashew

Sposób przyrządzenia:
Umyć mandarynkę, zdrapać skórkę, obrać i wyciąć cząstki między błonkami, odrzucić pestki.
Wymieszać rzeżuchę, startą skórkę i buraczki, dodać orzeszki. Sałatką
posypać danie ozdabiając cząstkami mandarynki.

Sos z jogurtu z orzeszkami cashew
Skład:

  • 3,5 szklanki naturalnego jogurtu
  • sok z 6 limonek
  • półtora pęczka natki imbiru (można zastąpić pietruszka)
  • 6 dużych ząbków czosnku
  • 4 łyżki mielonego kminu
  • 1 łyżeczka cayenne
  • 3 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki morskiej soli

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładko, doprawić do smaku.

tlum. Anerite
( z pokazu kulinarnego "Date Plate" w Chicago)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *