Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tagliolini z sosem cytrynowym

Składniki:

  • 2 cytryny
  • 400 ml śmietany
  • ½ pęczka mięty
  • 1 szalotka
  • 100 g masła
  • 1 łyżka likieru cytrynowego
  • sól
  • pieprz
  • 400 g makaronu tagliolini

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok po czym zmiksować całość dodając jeszcze śmietanę.
    Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać likier oraz sos cytrynowy.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie dodać odcedzony makaron, wymieszać i rozłożyć na talerze.
    Udekorować plasterkami drugiej cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *