Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpinak z parmezanem

 

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki maki
  • 2 szkl. mleka
  • 45 dag mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • ¼ szkl. startego parmezanu

 

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić mlekiem, wówczas dodać rozmrożony, posiekany szpinak, posiekany czosnek, gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz.
    Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia i pozostawić na małym ogniu ok. 1,5 godz. co jakiś czas mieszając.
    Na koniec dodać parmezan i całość dokładnie wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem.

     

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *