Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem szparagowo-śmietanowy

 

Składniki:

  • 1 ½ kg szparagów
  • 4 jajka
  • 2 szkl. tłustej śmietany
  • ¼ szkl. startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Szparagi pokroić na kawałki, które zblanszować w osolonej po czym zahartować w zimnej wodzie.
    Następnie wymieszać z roztrzepanymi jajkami, śmietaną oraz parmezanem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przełożyć szparagową masę do dwóch foremek, które wstawić do brytfanny wypełnionej wodą i wstawić całość do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 30 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *