Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyk z pangi lub sandacza z ananasem i papryką

Składniki:

  • 50 dkg filetów z ryby
  • 50 dkg ananasów konserwowych
  • 5 czerwonych papryk
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól, biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone filety rybne pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą i pieprzem, polać sosem sojowym wymieszanym z sokiem cytrynowym. Ananasa obsączyć z zalewy, (kilka łyżek zalewy dodać do marynaty) pokroić w kawałki o wymiarach kostki rybnej, podobnie pokroić oczyszczoną paprykę.  Ananasa i paprykę dodać do zamarynowanej ryby, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków nabijać naprzemiennie składniki dania obsączone z nadmiaru marynaty. Piec na grillu lub w dobrze nagrzanym piekarniku 10 minut z każdej strony.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *