Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świderki z rukolą

Składniki:

  • 500 g świderków
  • 1 pęczek rukoli
  • 2 szalotki
  • 30 g masła
  • 4 pomidory
  • 250 g sera mascarpone
  • 100 g szynki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie posiekać szalotki i poddusić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać obrane pomidory pokrojone w kostkę i trzymać nadal na ogniu do odparowania płynu.
    Następnie ser rozetrzeć po czym rozpuścić w wysokiej temperaturze i dodać do sosu razem z rukolą podzieloną na kawałki średniej wielkości oraz szynkę pokrojoną w paski.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Makaron odcedzić i wymieszać z solą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *