Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z rzodkiewek i ogórka

Składniki:

  • pęczek rzodkiewki
  • świeży ogórek
  • małe cebulki 2 szt
  • śmietana kwaśna 1/2 szkl
  • jogurt naturalny 1/2 szkl
  • jajko na twardo
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • koperek

    Sposób przyrządzenia:
    Rzodkiewki i ogórki należy opłukać pod bieżącą wodą. Rzodkiewki należy
    pokroić w półplasterki, podobnie ogórki i wrzucić do salaterki. Cebulkę
    należy bardzo drobno posiekać i także dodać do salaterki. Ze śmietany,
    jogurtu i przypraw należy przyrządzić sos lekko go ubijając miotełką,
    należy dodać do niego pokrojone w kosteczkę jajko i zalać nim surówkę.
    Surówkę należy podać od razu po jej przygotowaniu.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *