Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z rybą i ogórkiem

Składniki:

  • 40 dag ugotowanej ryby
  • 1 wędzona ryba
  • 1-2 ogórki
     

    sos:

  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny l
  • 1 ½ szklanki śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z ryb oddzielić mięso i porwać na mniejsze kawałki.
    Natomiast ogórki pokroić w kostkę.
    Następnie chrzan wymieszać z musztardą, olejem, sokiem z cytryny i śmietaną.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *