Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem

Składniki:

    • marchewka 3 sztuki
    • kapusta pekińska 1 sztuka duża
    • ogórek kiszony 3 sztuki
    • jabłko 1 sztuka
    • sok z cytryny 3 łyżki
    • sól do smaku
    • pieprz do smaku
    • olej 1/4 szklanki
    • sos sałatkowy francuski 1 opakowanie

    Sposób przyrządzenia:
    Marchewkę i jabłko należy obrać. Marchewkę, jabłko i ogórka kiszonego
    należy zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Kapustę pekińską
    należy poszatkować w paski. Wszystkie składniki należy włożyć do
    salaterki. W szklance należy zmieszać ze sobą olej, sos sałatkowy, sok z
    cytryny, sól i pieprz. Tak przygotowaną mieszanką należy zalać surówkę i
    dokładnie wymieszać. Odstawić na około 15- 20 minut w celu przegryzienia się.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *