Składniki:
- • marchewka 3 sztuki
• kapusta pekińska 1 sztuka duża
• ogórek kiszony 3 sztuki
• jabłko 1 sztuka
• sok z cytryny 3 łyżki
• sól do smaku
• pieprz do smaku
• olej 1/4 szklanki
• sos sałatkowy francuski 1 opakowanie
Sposób przyrządzenia:
Marchewkę i jabłko należy obrać. Marchewkę, jabłko i ogórka kiszonego
należy zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Kapustę pekińską
należy poszatkować w paski. Wszystkie składniki należy włożyć do
salaterki. W szklance należy zmieszać ze sobą olej, sos sałatkowy, sok z
cytryny, sól i pieprz. Tak przygotowaną mieszanką należy zalać surówkę i
dokładnie wymieszać. Odstawić na około 15- 20 minut w celu przegryzienia się.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos