Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

Składniki:

• 70 dag kapusty pekińskiej
• 1 puszka brzoskwiń w syropie
• 7 dag rodzynek
• Sos: 1 słoik majonezu (20 dag)
• 3 łyżki gęstej śmietany 18%
• 1 łyżeczka przyprawy curry
• sól
• pieprz

Sposób przyrządzenia:

Kapustę oczyścić, umyć, drobno poszatkować. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na małe kawałki. Rodzynki umyć, zalać gorącą wodą, aby zmiękły, a następnie osączyć. Wszystkie składniki wymieszać. Sos: śmietanę połączyć z majonezem i przyprawić curry, solą i pieprzem. Surówkę polać sosem i wstawić na 1 godz. do lodówki. Przed podaniem wymieszać.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez lidl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *