Składniki:
• 1/2 kapusty pekińskiej (30 dag)
• 3-4 pomidory (40 dag)
• 2 jajka
• cukier
• sół
• pieprz
sos:
• 3 łyżki śmietany 18%
• 1 łyżka musztardy
• 2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
• cukier
• sól
Sposób przyrządzenia:
Liście kapusty rozdzielić, dokładnie wymyć i drobno poszatkować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Wszystkie składniki starannie wymieszać, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Sos: śmietanę zmieszać z musztardą i olejem, doprawić solą i cukrem. Surówkę polać sosem, wymieszać i odstawić na 30 min. do lodówki.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez lidl