Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty-Iwony

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • posiekany pęczek koperku
  • 1 łyżeczka cukru
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki musztardy ostrej
  • 1 łyżka majonezu
  • sok z ½ cytryny
  • sól  ,pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka km

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę drobno posiekać ,marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w pół plastry ,dodać posiekany koperek i łyżeczkę kminku posolić ,odstawić na 30 minut. Po tym czasie wszystkie składniki odsączyć ,przełożyć do misy połączyć z oliwą, musztardą ,sokiem z cytryny, i majonezem .Doprawić do smaku solą ,cukrem i pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *