Składniki:
- 1/2 główki kapusty czerwonej
- 1 cebula
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- natka pietruszki
Składniki:
Składniki: 30 dag dyni 2 winne jabłka sok z cytryny łyżeczka cukru pudru ½ szkl rodzynek ½ szkl migdałów ½ szkl naturalnego soku z czerwonych porzeczek Sposób wykonania: Obrana dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym oprószyć ją połową cukru pudru. Następnie obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne i również zetrzeć na tarce. Skropić…
Składniki: 1 mała główka kapusty 1 duża marchewka 1 cebula 1 jabłko posiekany pęczek koperku 1 łyżeczka cukru oliwa z oliwek 2 łyżki musztardy ostrej 1 łyżka majonezu sok z ½ cytryny sól ,pieprz do smaku 1 łyżeczka km Sposób przyrządzenia: Kapustę drobno posiekać ,marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić…
Skład, sposób wykonania: Marchew (30dkg) zetrzeć, kilka orzechów włoskich posiekać, dodać łyżkę miodu i trochę śmietany, wymieszać. Nadaje się do wędlin lub do bulki z masłem. A marchew z selerem, tez dobra: marchew (jak wyżej) zetrzeć, tudzież 2 jabłka i seler, dodać troszkę soli, cukier, sok cytrynowy i śmietanę (ok. pół szklanki), wymieszać. Dobre do…