Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z dyni z bakaliami

Składniki:

  • 30 dag dyni
  • 2 winne jabłka
  • sok z cytryny
  • łyżeczka cukru pudru
  • ½ szkl rodzynek
  • ½ szkl migdałów
  • ½ szkl naturalnego soku z czerwonych porzeczek

Sposób wykonania:
Obrana dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym oprószyć ją połową cukru pudru.
Następnie obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne i również zetrzeć na tarce.
Skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
Posypać również resztą cukru pudru i przełożyć do dyni.
Dodać sparzone wrzątkiem rodzynki oraz posiekane migdały.
Całość wymieszać i polać sokiem z czerwonych porzeczek.
Przed podaniem schłodzić w lodówce przynajmniej przez 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *