Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielona sałata z ostrym sosem

Składniki:

  • głowa sałaty
  • 6 łyżek oleju
  • łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki octu winnego
  • łyżeczka mielonej papryki
  • łyżeczka cukru pudru
  • surowe białko
  • łyżka śmietany kremówki

Sposób wykonania:
Liście sałaty opłukać pod bieżącą wodą po czym porwać je na mniejsze kawałki.
Przełożyć je do salaterki i przygotować sos.
Do miseczki wbić białko, dodać paprykę w proszku, cukier puder oraz musztardę.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze ocet winny, wymieszać.
Na koniec małym strumieniem wlewać olej i mieszać do uzyskania jednolitego sosu.
Powstałym sosem polać sałatę i podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *