Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z dyni, jabłka i rodzynek

Składniki:

  • 30 dag dyni
  • 2 winne jabłka
  • sok z cytryny
  • łyżeczka cukru pudru
  • ½ szkl. rodzynek
  • ½ szkl. migdałów
  • ½ szkl. soku z czerwonych porzeczek

    Sposób wykonania:

    Obraną dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym skropić ją połowa soku z cytryny oraz cukrem pudrem.
    Następnie obrane jabłka również zetrzeć na tarce i skropić je resztą soku z cytryny i posypać cukrem pudrem.
    Całość wymieszać dodając jeszcze sparzone rodzynki oraz migdały.
    Doprawić do smaku pieprzem, cukrem oraz oskim z czarnych porzeczek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *