Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z czerwonej kapusty z winem

Składniki:

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 2 winne jabłka
  • 150 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • ½ łyżeczki zmielonego kminku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego

Sposób wykonania:

  1. Kapustę drobno poszatkować po czym ułożyć ją na sicie i przelać wrzątkiem po czym zimną wodą.
    Następnie jabłka obrać i zetrzeć na tarce, połączyć z kapustą.
    Całość skropić sokiem z cytryny oraz winem.
    Doprawić do smaku solą oraz kminkiem.
    Polać olejem i delikatnie przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *