Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z brokułów, papryki i kalafiora

 

Składniki:

  • 1 brokuł
  • ½ kalafiora
  • ½ żółtej papryki
  • marchewka

    Sos:

  • 1/3 szkl. oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • łóżeczka oregano
  • ½ łyżeczki bazylii
  • łyżka zmielonych orzechów
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. brokuł i kalafiora podzielić na różyczki, marchewkę pokroić w plasterki a paprykę pokroić w kostkę.
    Pokrojone warzywa sparzyć wrzątkiem po czym przelać  je zimną wodą i odstawić do ostygnięcia.
    Następnie składniki podane na sos dokładnie wymieszać ze sobą i polać  sałatkę.
    Całość lekko wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Kornelia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *