Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Suflet z jabłkami

Składniki:

  • 10 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 4 jajka
  • 60 dag twarożku
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 75 dag winnych jabłek
  • 2 łyżki cukru

    Sposób wykonania:
    Do masła wsypać cukier i całość dokładnie ucierać w trakcie dodając po jednym żółtku.
    Następnie dodać kasze mannę, twarożek oraz białka ubite na sztywną pianę.
    Całość dokładnie ale delikatnie wymieszać.
    Obrane jabłka pokroić w ósemki i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Oprószyć je cukrem.
    Zalać je serową masa i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 50 minut.

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Alicja

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *