Poszukujesz nowych przepisów na grilla? Idealnie trafiłeś. Steki z musztardowej marynaty. Lista zakupów: mięso na steki, musztarda, oliwa z oliwek i ocet winny.
Składniki:
- 4 steki
- 1 cebula
- 4 łyżki musztardy rosyjskiej
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie obraną cebulę drobniutko posiekać.Dodać do niej musztardę, ocet winny i oliwę z oliwek.Dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć steki.Odstawić je na około 2-3 godziny.Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować po kilka minut z każdej ze stron.Długość grillowania zależy od stopnia wysadzenia jaki chcemy uzyskać.
Liczba porcji: 4