Szybkie i oryginalne przepisy na desery. Dziś przepis na budyń waniliowy Kasi. Do jego wykonania potrzebujesz: mleka, cukru waniliowego, żółtka i odrobiny mąki.
Składniki:
- 2 szkl mleka
- 2 łyżki cukru
- 1 op cukru waniliowego
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 żółtko
- ulubione owoce do dekoracji
Sposób wykonania:
-
Do rondelka wlać 1,5 szkl mleka.Dodać cukier oraz cukier waniliowy.Zagotować na małym ogniu.Do reszty mleka dodać żółtko oraz obie mąki.Dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki z mąki.Wówczas przełożyć całość do gotującego się mleka.Mieszać energicznie, aż powstanie gęsty, jednolity budyń.Gotowy przełożyć do salaterek.Udekorować ulubionymi owocami.
Liczba porcji: 6