Znakomite przepisy na mięsa. Musisz je wypróbować. Jagnięcina na patyku. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jagnięciny, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny.
Składniki:
- ½ kg jagnięciny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- ¼ łyżeczki kminu rzymskiego
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ łyżeczki oregano
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na małe kawałki.Do miski wlać oliwę z oliwek.Dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać.Wówczas dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, kmin i oregano.Ponownie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Marynować około 2-3 godzin.Po tym czasie nabijać mięso na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron.
Liczba porcji: 4