Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina na patyku

Znakomite przepisy na mięsa. Musisz je wypróbować. Jagnięcina na patyku. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jagnięciny, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • ½ kg jagnięciny 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki oregano
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na małe kawałki.
    Do miski wlać oliwę z oliwek.
    Dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, kmin i oregano.
    Ponownie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty wrzucić mięso.
    Marynować około 2-3 godzin.
    Po tym czasie nabijać mięso na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować  z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *