Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpeciki babci Stasi

Pyszne i sprawdzone przepisy na domowe potrawy. Pulpeciki babci Stasi. Aby je wykonać potrzebujesz: mięsa mielonego, jajek, kajzerki i mleka. 
 

Składniki:

  • 500 g chudej wieprzowiny 
  • ½ suchej kajzerki
  • 1 szkl mleka 
  • 1 jajko
  • 1 mała cebulka 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przełożyć mięso mielone.
    Wbić do niego jajko.
    Następnie obraną cebulę drobno posiekać i wrzucić do mięsa.
    Kajzerkę namoczyć w mleku.
    Odcisnąć ją z jego nadmiaru i również dodać do mięsa.
    Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
    Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować pulpeciki.
    Gotowe wrzucać na gotujący się bulion i gotować około 20 minut.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *