Pyszne i sprawdzone przepisy na domowe potrawy. Pulpeciki babci Stasi. Aby je wykonać potrzebujesz: mięsa mielonego, jajek, kajzerki i mleka.
Składniki:
- 500 g chudej wieprzowiny
- ½ suchej kajzerki
- 1 szkl mleka
- 1 jajko
- 1 mała cebulka
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Do miski przełożyć mięso mielone.Wbić do niego jajko.Następnie obraną cebulę drobno posiekać i wrzucić do mięsa.Kajzerkę namoczyć w mleku.Odcisnąć ją z jego nadmiaru i również dodać do mięsa.Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.Z powstałej masy formować pulpeciki.Gotowe wrzucać na gotujący się bulion i gotować około 20 minut.
Liczba porcji: 6