Składniki
Sposób wykonania:
-
1). Schab pokój na 6 plastrów i rozbij tłuczkiem
2). Przypraw z obu stron przyprawami do wołowiny i pieczeni wieprzowej kotanyi (może to brzmieć niedorzecznie, żeby łączyć przyprawę do wołowiny z przyprawą do wieprzowiny, ale metodą prób i błędów znalazłam dla mnie najodpowiedniejszy smak z takiego właśnie połączenia)
3). Odrobinę oleju rozgrzej na patelni
4). Obsmaż steki z obu stron i dodaj pokrojone w piórka cebule
smaż nadal na średnim ogniu, do momentu w którym cebulka będzie brązowo-złota (najpierw cebulkę wkładam pod steki, żeby się ładnie zbrązowiała, a następnie wyciągam na wierzch dając stekom możliwość nabrania koloru)
5). Na koniec połóż na każdym steku po plasterku serasteki świetnie smakują z frytkami i surówką
Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Klaudia Gromadzka