Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z grilla z masłem rozmarynowym

Składniki:

    • 2 duże steki wołowe o grubości około 2,5 cm
    • sól, pieprz
  • Masło rozmarynowe:

    • 3 łyżki tartego sera Roquefort
    • 3 łyżki masła
    • 2 łyżeczki drobno posiekany rozmaryn
    • 1 łyżeczka zgniecionego w prasce czosnku
    • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przyrządzenia:
Steki przyprawić solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 30 minut. W międzyczasie przygotować masło z dodatkami. W miseczce używając widelca dokładnie wymieszać wszystkie składniki.  Rozgrzać bardzo mocno grilla, piec na nim steki przez około 3 minuty z każdej strony. Wyłożyć na talerze na każdy stek nałożyć masło z dodatkami. Podawać z bagietką.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *