Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi z pomidorkami pieczony na grillu

Składniki:

    • 4 filety z pangi po 20 dkg każdy
    • 20 pomidorków koktajlowych pokrojonych na połowę
    • 4 łyżeczki szczypiorku
    • oliwki
    • 4 łyżeczki masła
    • sok z cytryny
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Na odpowiednio dużym kawałku folii ułożyć przygotowane porcje ryby, obłożyć je pomidorami i oliwakmi, posypać czosnkiem. Na każdej położyć 1 łyżeczkę masła. Folię zawinąć tworząc szczelny pakiet. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez 5 minut, folię ostrożnie rozwinąć i piec kolejne 8 minut aż nadmiar sosu odparuje.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *