Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos ze świeżych pomidorów

 

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kg pomidorów
  • 6 listków bazylii
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać po czym wrzucić do rondla z rozgrzaną oliwą.
    Smażyć około 3 minut, po czym dodać rozgnieciony czosnek i smażyć kolejną minutę.
    Następnie dodać pokrojone pomidory, ocet balsamiczny, bazylię oraz cukier.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 30 minut.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Odstawić sos  do ostygnięcia po czym zmiksować go mikserem.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *