Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z mielonego mięsa i pieczarek do makaronu

Składniki:

  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 kg mielonego mięsa
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 3 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
  • ½ łyżeczki posiekanego czosnku
  • suszone oregano, bazylia
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz, ostra papryka

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć aż stanie się szklista, dodać pieczarki, odparować powstały sos, dodać mielone mięso, smażyć mieszając aż zbrązowieje, dodać pozostałe składniki i jeśli to konieczne w trakcie duszenia odrobinę wody dusić 30 minut. Skorygować smak przyprawami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *