Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z botwinki i cebuli

Składniki:

  • 300 g botwiny
  • ½ pęczka młodej cebulki
  • 2 żabki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 400 g makaronu farfalle
  • sól
  • 250 ml śmietany
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekany czosnek zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodać pokrojoną  botwinę, posiekaną cebulek oraz sok wyciśnięty z cytryny.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie dodać śmietanę i gotować aż sos zostanie się gęsty, wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *