Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos warzywno grzybowy do makaronu

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 1 duża cebula
  • ½ cukinii
  • 2 duże pieczarki
  • 40 dkg pokrojonych pomidorów konserwowanych
  • 2 żąbki czosnku
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, zioła

    Sposób przyrządzenia:
    Na dużej patelni rozgrzać oliwę. Dodaj obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, oczyszczoną, pokrojoną grubo paprykę, pokrojoną w plastry cukinię i plastry pieczarek, smażyć mieszając 5 minut. Dodać pomidory, obrany, rozgnieciony czosnek, wino, koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawy. Dusić na małym ogniu 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *