Składniki: 2 łyżki niesolonego masła 1 łyka posiekanej szalotki 300 g leśnych grzybów ½ łyżeczki soli pieprz 1 szkl śmietany sok z cytryny Sposób wykonania: Posiekane szalotki wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. Gdy się zarumienią wrzucić pokrojone w plasterki grzyby. Doprawić d o smaku solą oraz piw perzem i trzymać na ogniu, aż większość …
Tag: grzybowy
Listy
Dip grzybowy Karoliny
by Karolina Dominiak • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 kapelusz pieczarki 300 g małych pieczarek ½ paczki zupy cebulowej w proszku ½ l kwaśnej śmietany 8 szkl pokrojonych warzyw: marchewki, selera, papryki, cukinii, kabaczka Sposób wykonania; Kapelusz pieczarki wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć go około 5 minut po czym go odcedzić, a gdy ostygnie posiekać. Mniejsze…
Listy
Sos grzybowy z natką pietruszki
by Bartek • • 0 Comments
Składniki: 300 g grzybów 60 g masła 20 g mąki 1,5 szkl bulionu pęczek natki pietruszki 3 żółtka ½ szkl śmietanki sok z cytryny kminek sól pieprz Sposób wykonania: Pokrojone grzyby przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać mąkę i zdjąć z ognia. Rozprowadzić całość bulionem po czym ponownie postawić na ogniu i doprowadzić do…
Listy
Sandacz duszony z boczniakami
by Bożena Piega • • 0 Comments
Listy
Karasie pieczone w sosie z borowików
by Kacper Barczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z karpia ( karasia, szczupaka) 1 opakowanie zupy krem z borowików (w proszku) szczypta pieprzu szczypta mielonej papryki 3 łyżki tartego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Porcje ryby ułożyć w jednej warstwie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Zupę wymieszać z wodą ag przepisu producenta, zalać nią porcje ryby. Całość oprószyć pieprzem i…