Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos schabowy

Składniki:

  • schab 1 kg
  • olej 12 dag
  • bulion 1/2 litra
  • chleb razowy 4 kromki
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • pieprz 5 ziaren
  • ziele angielskie 5 ziaren
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Schab należy pokroić na kawałki, po pokrojeniu należy go posolić i
    obsypać pieprzem. Należy rozgrzać olej na patelni, schab obsmażyć z
    każdej strony na rumiano. Po podsmażeniu należy przełożyć mięso do
    garnka, wlać do niego bulion, dodać pieprz i ziele angielskie. Wstawić
    na ogień i ugotować. Dodać gałkę. Chleb razowy należy zetrzeć na tarce
    albo drobniutko rozkruszyć, wrzucić do ugotowanego na miękko schabu i
    dalej gotować do momentu zgęstnienia sosu.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *