Składniki:
- schab 1 kg
- olej 12 dag
- bulion 1/2 litra
- chleb razowy 4 kromki
- gałka muszkatołowa do smaku
- pieprz 5 ziaren
- ziele angielskie 5 ziaren
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Schab należy pokroić na kawałki, po pokrojeniu należy go posolić i
obsypać pieprzem. Należy rozgrzać olej na patelni, schab obsmażyć z
każdej strony na rumiano. Po podsmażeniu należy przełożyć mięso do
garnka, wlać do niego bulion, dodać pieprz i ziele angielskie. Wstawić
na ogień i ugotować. Dodać gałkę. Chleb razowy należy zetrzeć na tarce
albo drobniutko rozkruszyć, wrzucić do ugotowanego na miękko schabu i
dalej gotować do momentu zgęstnienia sosu.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos