Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pomidorowy do włoskich dań z makaronem

 

Składniki:

 

  • 2 sztuki cebuli
  • koncentrat pomidorowy
  • rosół w kostce lub magii
  • oregano
  • bazylia
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
2 drobno pokrojone cebule lekko zrumienić dodać 1-2 ząbki czosnku roztarte z solą i oregano, do tego mala puszka przecieru pomidorowego i 1/2 kostki magi lub 1/4 kostki rosolku + troche wody. Gotujemy okolo 5 minut na wolnym ogniu, doprawić do smaku. Dodając bazylię i inne zioła uzyskujemy idealna bazę do spagethii lub innych dań z makaronem.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

1 comment for “Sos pomidorowy do włoskich dań z makaronem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *