Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos piwno-cebulowy

Składniki:

  • 3 cebule
  • 10 dag masła
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka maki pszennej
  • 1 łyżeczka kminku
  • 100 ml bulionu mięsnego
  • 100 ml jasnego piwa
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki białego octu winnego

Sposób wykonania:

  1. Masło bardzo dobrze rozgrzać, wówczas wsypać do niego cukier, mieszać aż cukier się rozpuści i powstanie karmel po czym dodać do niego posiekaną cebulkę.
    Przesmażyć i oprószyć całość mąką.
    Dokładnie wymieszać i dodać kminek razem z piwem i wywarem.
    Wymieszać i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie doprawić do smaku solą, pieprzem ora octem winnym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *