Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pietruszkowy Marzeny

Składniki:

  • 2 szklanki beszamelu
  • 2 pęczki  natki pietruszki
  • 2 żółtka
  • 1/2 szkl. wytrawnego białego wina
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz biały

    Przygotowanie:
    Natkę myjemy, suszymy, drobno siekamy i wsypujemy do gorącego sosu. Ciągle mieszając zagotowujemy na małym ogniu. Wlewamy wino i sok z cytryny, mieszamy i zestawiamy z ognia. Żółtka roztrzepujemy , rozprowadzamy małą ilością sosu i łączymy z pozostałym beszamelem. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *