Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos jabłkowy z curry

Składniki:

  • 500 g winnych jabłek
  • cebula
  • 1 łyżka rodzynek
  • ½ łyżeczki przyprawy curry
  • łyżka masła
  • ½ skzl. bulionu
  • mały kieliszek białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać curry, namoczone w winie rodzynki oraz starte na tarce jabłka.
    Całość wymieszać, wlać bulion i trzymać na ogniu do momentu aż jabłka się rozgotują, wówczas je zmiksować po czym przetrzeć przez sito.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *