Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos cebulowo  czosnkowy

Składniki:

  • ½ kg cebuli
  • 2 główki czosnku
  • 200 ml oleju
  • 1 łyżeczka curry
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki musztardy
  • Sok z 1 cytryny
  • maggi
  • czarny pieprz
  • suszony estragon
  • vegeta

Sposób wykonania:

  1. Cebulę bardzo drobno posiekać a czosnek przepuścić przez praskę.
    Razem wymieszać i dodać jeszcze olej, cukier, curry, musztardę, sól, sok z cytryny, maggi, pieprzem estragon oraz Vegetę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Sos można przechowywać w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *