Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone nerki wieprzowe z pomidorami

Składniki:

  • 4 nerki wieprzowe lub cielęce
  • 2 pomidory
  • mąka
  • olej
  • sól, pieprz do smaku
  • posiekana natka pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Nerki umyć, przekroić je na połowę, zalać zimną wodą, odstawić na 3 godziny kilkakrotnie zmieniając wodę. Z wymoczonych nerek wyciąć białe części. Tak przygotowane nerki pokroić w poprzek na plastry, przyprawić, obtoczyć w mące, smażyć z obydwu stron na oleju. Na drugiej patelni rozgrzać również olej i obsmażyć na nim pokrojone w plastry pomidory, przyprawić. Usmażone nerki podawać z pomidorami i gotowanymi ziemniakami.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Teresę Niemirycz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *