Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muszle napełnione farszem z botwiny

Składniki:

  • makaron- duże muszle
  • 500 g botwiny
  • 1 pęczek cebulki
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 250 g sera owczego

Sposób wykonania:

  1. Botwinę gotować około 3 minut w osolonej wodzie po czym ja odcedzić i przelać zimną wodą.
    Następnie dodać do niej posiekany czosnek i cebule.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz  gałką muszkatołową.
    Na sam koniec wymieszać  jeszcze kawałki  ser owczego.
    Następnie makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    Po odcedzeniu napełnić muszle farszem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *