Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w sosie z rzodkiewką

 

Składniki:

  • filety śledziowe w oliwie 1 słoik
  • gęsta śmietana 1 szklanka
  • rzodkiewki 1 szklanka
  • cebula posiekana 1 sztuka
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • rzodkiewki do dekoracji
  • szczypiorek 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ze śmietany, startej na drobnej tarce rzodkiewki, posiekanej cebulki,
szczypiorku, natki pietruszki, soli i pieprzu należy przygotować sos.
Filety śledziowe należy podzielić na porcje, ułożyć je na wcześniej
wysypanym posiekanym szczypiorkiem półmisku, zalać sosem, posypać
zieleniną. Przybrać plasterkami rzodkiewki.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *