Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie cioci Zofi

Składniki:

  • filety śledziowe 1 słoik
  • sałata 10 liści
  • pomidory 6 sztuk
  • majonez 5 łyżek
  • cebula 1 sztuka
  • szczypiorek posiekany 3 łyżki

    Sposób przyrządzenia:
    Pomidora i sałatę należy umyć i osuszyć, liście sałaty należy rozkładać
    na półmisku, kłaść na nie pokrojone plastry pomidora, każdy z plastrów
    należy posmarować majonezem, posypać zieleniną i kłaść na nie kawałki
    śledzia. Cebulę należy pokroić w kosteczkę i posypać nią przygotowane
    pomidory ze śledziem. Podawać od razu po przygotowaniu.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *