Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledziowe koreczki z ogórkiem

Składniki:

  • ogórek zielony 1 sztuka
  • filety śledziowe 4 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • masło 1 łyżka
  • majonez 7 łyżek
  • czerwona papryka 1 sztuka
  • sól
  • pieprz
  • zielenina

    Sposób przyrządzenia:
    Ogórka należy umyć pod bieżącą wodą, następnie nie obierając go pokroić
    w plasterki., na plasterkach należy ułożyć wcześniej umyte i pokrojone
    drobno paseczki papryki. Z posiekanych bardzo drobno filetów, masła,
    cebulki należy przygotować krem miksując wszystko w blenderze. Dodać do
    kremu majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Krem za pomocą
    szprycy nakładamy na koreczki z ogórka. Przybieramy lekko zieleniną.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *