Składniki:
- ogórek zielony 1 sztuka
- filety śledziowe 4 sztuki
- cebula 1 sztuka
- masło 1 łyżka
- majonez 7 łyżek
- czerwona papryka 1 sztuka
- sól
- pieprz
- zielenina
Sposób przyrządzenia:
Ogórka należy umyć pod bieżącą wodą, następnie nie obierając go pokroić
w plasterki., na plasterkach należy ułożyć wcześniej umyte i pokrojone
drobno paseczki papryki. Z posiekanych bardzo drobno filetów, masła,
cebulki należy przygotować krem miksując wszystko w blenderze. Dodać do
kremu majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Krem za pomocą
szprycy nakładamy na koreczki z ogórka. Przybieramy lekko zieleniną.
Podajemy od razu po przygotowaniu.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos