Składniki:
- filety śledziowe w oliwie 1 słoik
- groszek konserwowy 1 puszka
- jajka na twardo 4 sztuki
- szczypiorek 1 pęczek
- majonez 10 łyżek
- śmietana 2 łyżki
- liście sałaty 8-10 sztuk
- cebula 1 sztuka
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Jajka po ugotowaniu na twardo należy obrać ze skorupek i pokroić w
kosteczkę. Połączyć je ze szczypiorkiem. Dodać majonez i śmietanę.
Wszystko należy dokładnie wymieszać ze sobą. Przyprawić do smaku solą i
pieprzem. W salaterce należy ułożyć umyte i wysuszone liście sałaty. Na
liściach kłaść sałatkę., posypać cebulką pokrojoną w kostkę lub piórka i
zieleniną.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos