Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w sosie musztardowym

Składniki:

  • 6 płatów śledziowych
  • 4 łyżki musztardy
  • 4 jajka
  • 2 kiszone ogórki
  • kilka marynowanych grzybków
  • 2 łyżki oleju
  • mleko

    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie myjemy, moczymy w mleku , żeby nie były za słone, kroimy na porcje. Układamy na półmisku. Jajka gotujemy na twardo, białka siekamy na drobno.  Żółtka rozetrzeć z musztardą , dodać posiekane białka i pokrojone drobniutko kiszone ogórki i pokrojone w kosteczkę marynowane grzybki. Tak przygotowany sos rozprowadzić w oleju i polać nim śledzie . Całość udekorować pietruszką, sałatą lub pomidorem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *