Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z rybą

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 1 kg pangi
  • 4 duże cebule
  • 1 kg pieczarek
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • mąka do panierowania
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki myjemy i w garnku z osoloną wodą gotujemy, studzimy, kroimy w plasterki. Filety z pangi myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, dzielimy na porcje, przyprawiamy , oprószamy mąką i podsmażamy na złocisty kolor, razem pokrojoną cebulką pokrojoną w talarki. Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki i podsmażamy. W żaroodpornym naczyniu układamy na przemian,  warstwę ziemniaków , warstwę pieczarek , warstwę podsmażonej ryby i cebulki, aż do skończenia składników, każdą warstwę przyprawiamy. Całość zalewamy szklanką kwaśnej śmietany i zapiekamy. Podajemy na gorąco.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *