Składniki:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 1 kg pangi
- 4 duże cebule
- 1 kg pieczarek
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- mąka do panierowania
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki myjemy i w garnku z osoloną wodą gotujemy, studzimy, kroimy w plasterki. Filety z pangi myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, dzielimy na porcje, przyprawiamy , oprószamy mąką i podsmażamy na złocisty kolor, razem pokrojoną cebulką pokrojoną w talarki. Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki i podsmażamy. W żaroodpornym naczyniu układamy na przemian, warstwę ziemniaków , warstwę pieczarek , warstwę podsmażonej ryby i cebulki, aż do skończenia składników, każdą warstwę przyprawiamy. Całość zalewamy szklanką kwaśnej śmietany i zapiekamy. Podajemy na gorąco.